10 Mar

RAW kapustnica

raw kapustnica

Ingrediencie:

2 šálky kyslej kapusty
2 PL sójovej omáčky (Tamari)
1/2 čl drvenej rasce
1 PL olivového oleja
3 ks sušených sliviek ( vopred namočených po dobu aspoň 2 hodín)
1/2 šálky sušených dubákov ( vopred namočených po dobu asi 1 hodiny)

Zálievka:
1/2-1 hrnček vody z kapustnice 
1/2-1 hrnček vody zo sliviek 
2 sušené slivky (vopred namočené)
4 sušené huby
1 strúčik cesnaku
1/4- 1/2 hrnčeka kyslej kapusty
1-2PL nakrájanej červenej papriky čerstvej
1 čl mletej štiplavej papriky
1/2 čl lyžičky drvenej rasce
2 PL lahôdkového droždia
1/4 hrnčeka sójovej omáčky
soľ podľa chuti

Postup:

Postup:
1. Z kyslej kapusty zlejeme vodu a odložíme ju bokom ( nevyhadzovať!). Kapustu nakrájame na jemno a zmiešame spolu s nakrájanými slivkami, rascou, olejom, sojovou omáčkou a dubákmi. Odložíme odstáť na chvíľku o chladničky aby sa chute krásne prepojili.
2. Všetky prísady na zálievku vložíme do mixéra a zmixujeme až kým zmes nieje celkom hladká.Necháme chvíľku odstáť v chladničke.
3. Do misky rozdelíme kapustu a zalejeme zálievkou ozdobíme dubákmi a podávame.

O recept sa s nami podelila pani Tobolová z Bratislavy