16 Aug

Rajčinová polievka

Rajčinová polievka

Ingrediencie:

rajčiny – cca 1,5 kg, stredne veľké cibule – 2 ks, čerstvá bazalka – za hrsť, čerstvé oregano – za hrsť, bobkový list – 1 ks, tymián – 1 ČL, cesnak – 4 strúčiky, slnečnicový olej, na dochutenie : soľ, hnedý cukor, štipka škorice (nemusí byť)

Postup:

Rajčiny si olúpeme (Ponoríme ich na chvíľku do vriacej vody, následne schladíme. Veľmi ľahko ich takto olúpeme).  Olúpané rajčiny pokrájame na štvrťky. Na oleji speníme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak a po chvíli aj rajčiny. Priebežne miešame. Paradajky krásne pustia šťavu. Pridáme bobkový list. Varíme asi 15 minút. Ku koncu pridáme posekané bylinky (časť si necháme na finálne dochutenie), tymián, cukor, soľ. Keď sú paradajky rozvarené (vznikne hustá kaša), odstavíme, vyberieme bobkový list a rozmixujeme tyčovým mixérom. Dolejeme vodu a necháme prejsť varom. Dochutíme – dokoreníme a posypeme zvyškom čerstvých byliniek. Želáme dobrú chuť k tejto skvelej osviežujúcej polievočke.